Harapnivalók a medencés bulikra
Harapnivalót keresel a közelgő kerti partira? Akkor próbáld ki a friss leveles tésztából készült finom falatok receptjét! Az apró finomságok gyorsan elkészülnek, és parti falatnak is tökéletesek.
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 24 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 kis vöröshagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 kis sárgarépa reszelve
- 2 aszalt sárgabarack apróra vágva (vagy 1 tk. méz)
- 300 g darált marhahús
- 1 tojás szétválasztva
- 1 tk. garam masala vagy kömény
- 1 ek. mag a szóráshoz pl. szezám-, fekete kömény- vagy lenmag
- kevés olaj a sütéshez
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és az aszalt sárgabarackot kevés olajon megdinszteljük, levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a darált húst és a tojássárgáját, majd garam masalával, sóval és borssal ízesítjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és hosszában kettévágjuk. A két tésztadarab alsó harmadára rákenjük a tölteléket egyenletesen eloszlatva és szorosan tekerjük fel, mint egy rétest.
-
Lépés 4
A tésztát 3 cm széles darabokra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A tészta felületét megkenjük tojásfehérjével és tetszés szerint megszórjuk magokkal.
-
Lépés 5
A falatokat az előmelegített sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ehhez tökéletesen illik a natúr joghurtból, citromhéjból és friss fűszernövényekből, például mentából vagy korianderből készült frissítő mártogatós, sóval és cayenne borssal fűszerezve.