Hawaii pizza rolád
- 25 - 30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 7 ek. paradicsomszósz
- 100 g mozzarella sajt reszelve
- 150 g sonka kockákra vágva
- 130 g ananász befőtt kockákra vágva
- 1 lilahagyma kis kockákra vágva
- bors őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előkészítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A mozzarellát, a sonkát, az ananászt, a lilahagymát és a borsot jól összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a paradicsom szósszal megkenjük, majd a sonkás tölteléket egyenletesen eloszlatjuk, végül a hosszabik oldala mentén feltekerjük. A roládot kb. 2 cm széles szeletekre vágjuk úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. Minden második szeletet oldalra elmozgatunk, hogy cikk-cakkban rendeződjenek el.
-
Lépés 4
A sütőben 25-30 perc alatt az alsó sínen aranybarnára sütjük.
Okos ötlet: Ha a tészta nagyon tapad, kissé lisztezzük be a kezünket és a tésztát. A vágáshoz akár a kést is lisztbe márhatjuk, hogy szebb szeleteket tudjunk készíteni.