Hesseni burgonyás pizza
0 Bewertungen
- kb. 15 - 20 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2-4 főre:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 300 g főtt burgonya passzírozva
- 300 g ementáli sajt reszelve
- 400 g tejföl
- 2 tojás
- 2 szál póréhagyma finomra aprítva
- só bors, őrölt kömény
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tojást verjük fel, keverjük össze a burgonyával, hagymával, sajttal és tejföllel.
-
Lépés 3
Sóval, borssal, köménnyel fűszerezzük.
-
Lépés 4
A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, villával többször szurkáljuk meg, majd az elkészített masszát kenjük a tésztára.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben kb. 15 - 20 perc alatt süssük készre.
Tipp
Ha hússal szeretnénk elkészíteni, tehetünk feltétnek rá sonkát vagy pirított bacont is!