Édes
Hóember kekszek
1 Bewertung
- 6 - 8 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 400 g
- 1 tojás fehérje
- 1/2 citrom
- 200 g porcukor
- 10 fehér pillecukor
- 40 színes cukor
- Fekete és narancs színű ételszínezék
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt légkeveréses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát kb. 4 mm vastagságúra kinyújtjuk és egy kerek tésztaszaggatóval kiszúrjuk. A tésztaszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymástól kis távolságra.
-
Lépés 3
A kekszeket 6-8 perc alatt világosra sütjük.
-
Lépés 4
A tojásfehérjét, a citromlevet és a porcukrot simára keverjük. Az így elkészült krémet a keksz közepére nyomjuk és ráhelyezünk egy fél pillecukrot. Szemet és orrot rajzolunk az ételszínezékkel. Végül hagyjuk, hogy a cukormáz megszilárduljon.
Tipp
A szemek, szájak, orrok megrajzolásához csoki krémet is használhatunk.