Holland almatorta
- kb. 30 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 kis almatortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- 2 nagy alma hámozva, szeletelve
- 40 g mazsola
- 25 g porcukor
- 20 g vaníliás pudingpor
- 1 ek fahéj őrölve
- 1 felvert tojás
- 1 citrom leve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A friss linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki és a sütőformát béleljük ki a linzertésztával, úgy, hogy a széleken 2 cm-es peremet kapjunk.
-
Lépés 3
Az almát locsoljuk meg a citrom levével. A cukrot, vaníliás pudingport és fahéjat keverjük össze, és adjuk hozzá a megmosott mazsolát is. Az almát is adjuk hozzá óvatosan.
-
Lépés 4
Az almás masszát halmozzuk a tésztára, és kicsit nyomjuk le. A maradék tésztából készítsünk rácsot a töltelékre.
-
Lépés 5
A rácsot felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 30 perc alatt süssük aranysárgára.
Miután megsült a süteményünk, a formában hagyjuk kihűlni, és utána óvatosan emeljük ki, és szeletekre vágva tálaljuk.