Hópehely márványsütemény
- 10-12 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók kb. 15 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 1 tojásfehérje
- kb. 200 g porcukor átszitálva
- 1 tk. citromlé
- 1/2 tk. kék ételfesték
- gyöngycukor a díszítéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt felső/alsó fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt közvetlenül egy tepsire kitekerjük és tésztaszaggatóval csillagokat és hópelyheket szaggatunk ki. A tésztákat az előmelegített sütő középső sínén 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A tojásfehérjét egy botmixer segítségével felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, és beleforgatjuk a citromlevet. A mázat egy kisebb tálba öntjük és hozzáadunk néhány csepp ételfestéket, majd egy fogpiszkáló segítségével „márványossá“ keverjük.
-
Lépés 4
A kekszek tetejét belemártjuk a cukormázba, majd gyöngycukorral kreatívan díszítjük.
-
Lépés 5
Tálalás előtt hagyjuk megszilárdulni a cukormázat a kekszeken.
A maradék tésztát a maradék tojássárgájával megkenhetjük, és sütés előtt megszórhatjuk kókuszreszelékkel, darált dióval vagy mandulaforgáccsal.
Ha maradt cukormáz, tartsuk lefedve a hűtőszekrényben, és 3 napon belül használjuk fel.