hópehely

Hópehely márványsütemény

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung
  • 10-12 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók kb. 15 darabhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt felső/alsó fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt közvetlenül egy tepsire kitekerjük és tésztaszaggatóval csillagokat és hópelyheket szaggatunk ki. A tésztákat az előmelegített sütő középső sínén 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A tojásfehérjét egy botmixer segítségével felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, és beleforgatjuk a citromlevet. A mázat egy kisebb tálba öntjük és hozzáadunk néhány csepp ételfestéket, majd egy fogpiszkáló segítségével „márványossá“ keverjük.

  4. Lépés 4

    A kekszek tetejét belemártjuk a cukormázba, majd gyöngycukorral kreatívan díszítjük.

  5. Lépés 5

    Tálalás előtt hagyjuk megszilárdulni a cukormázat a kekszeken.

Tipp

A maradék tésztát a maradék tojássárgájával megkenhetjük, és sütés előtt megszórhatjuk kókuszreszelékkel, darált dióval vagy mandulaforgáccsal.

Ha maradt cukormáz, tartsuk lefedve a hűtőszekrényben, és 3 napon belül használjuk fel.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!