Hurkás-almás stangli tormás mártogatóval
- kb. 10 - 15 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 24 stanglihoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss gasztro réteslap 500 g
- 1,5 kg hurka finomra aprítva
- 1,5 kg alma vékony szeletekre vágva
- 200 g Rukkola
- zsázsa
- 500 g krémtejszín
- 300 g torma reszelve
- Tojás fehérje a ragasztáshoz
- vaj a kenéshez
- rózsabors a tálaláshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Minden tésztalapot vágjunk 12 egyforma négyszögre. A tésztaszéleket tojásfehérjével kenjük meg. Az almát, hurkát, rukkolát és kevés tormát tegyük a tésztalapok közepére. Hajtsuk össze stanglivá, a végeket jól nyomkodjuk össze.
-
Lépés 3
A stanglikat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és vajjal kenjük meg.
-
Lépés 4
Alsó sínen előmelegített sütőben kb. 10 - 15 perc alatt süssük aranybarnára.
-
Lépés 5
A krémtejszínt tormával keverjük jól össze, sóval és borssal ízesítsük.
Ha nincsen friss tormánk, készen kapható tejszínes tormakrémmel is tálalhatjuk a stangligak.
A rétestészta gasztro változata a Metro és Auchan üzletekben találtó meg.