Hurkás – savanyúkáposztás zsákocskák
- kb. 15 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 10 zsákocskához:
- 2 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 200 g véreshurka 1cm széles szeletekre vágva
- 200 g savanyúkáposzta
- 1 tojásfehérje a kenéshez
- vaj
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Minden tésztalapot felezzünk el, hajtsunk félbe, így négyzetet kapunk. A széleket tojásfehérjével kenjük meg.
-
Lépés 3
Minden négyzet közepére tegyünk egy-egy hurkaszeletet, erre tegyünk 1 evőkanál savanyúkáposztát.
-
Lépés 4
A tésztasarkokat húzzuk fel és formázzunk kis zsákokat. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd olvasztott vajjal locsoljuk meg.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 15 percig süssük. Forrón tálaljuk.
Tálaljuk a zsákocskákat a következő öntettel: 250 g tejfölt keverjünk össze 1 gerezd aprított fokhagymával és finomra vágott fűszernövényekkel (petrezselyem, kakukkfű, oregáno), sóval és borssal ízesítsük.