Hústekercsek csípős szósszal
- kb. 5-10 perc
- 190° C
- 170° C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 30 tekercshez:
- 3 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 500 g darált hús
- 4 ek olaj
- 1 kis fej hagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 tk fahéj őrölve
- 1 tk Szegfűbors darálva
- 1 tk gyömbér reszelve
- Só, bors ízlés szerint
- 1 köteg petrezselyem aprítva
- 1 ek menta aprítva
- 1 tojásvaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát és a fokhagymát olajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a darált húst, pirítsuk meg, fűszerezzük, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
Az aprított petrezselymet, mentát és a tojást adjuk a masszához, keverjük össze. A tésztalapokat olvasztott vajjal kenjük meg, és vágjuk 3 azonos szélességű csíkra.
-
Lépés 4
Minden tésztacsík aljára tegyünk 1 evőkanál tölteléket. A tésztacsíkokat tekerjük fel, a végeket jól nyomkodjuk össze.
-
Lépés 5
2 evőkanál olajat forrósítson fel egy grillserpenyőben, és a tekercseket lassú tűzön süssük, közben forgassuk meg, hogy körös-körül megsüljön.
Vigyázzunk! Erős tőznél a tészta nem lesz olyan ropogós! Természetesen a tekercseket 180 °C-ra előmelegített sütőben is süthetjük, a sütési idő ebben az esetben 10 perc.