Húsvéti csokinyuszik
A vajas kelt tésztából készült csokinyuszik tökéletesek a húsvéti brunch-hoz vagy a családi ünnepséghez. Ideálisak a család kis csokirajongói számára is.
- kb. 15 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók kb. 12 csokinyuszihoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 50 g mogyorókrém
- 25 g grillázs
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és hosszában kb. 1,5 cm-es csíkokra vágjuk.
-
Lépés 3
Minden csíkot a feléig megkenünk egy kis mogyorókrémmel, majd megszórjuk grillázzsal.
-
Lépés 4
Majd lazán feltekerjük a csíkok megkent felét. A maradék tésztacsíkból megformázzuk a nyúl füleit és jól összenyomjuk. Egy kicsit lelapítjuk a füleket az ujjunkkal.
-
Lépés 5
A húsvéti nyuszikat az előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A nyuszikat ízlés szerint lekvárral, diós vagy mákos töltelékkel is megtöltheted.