Húsvéti grízes torta baracklekvárral
Finom húsvéti grízes torta sárgabaracklekvárral. Ünnepi desszert a színes húsvéti asztalon. Könnyen elkészíthető és garantált vele a siker.
- 40-45 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Egy 28 cm Ø tortaformához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 250 ml tej
- 120 g búzadara
- 150 g sárgabaracklekvár
- 75 g vaj
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 3 tojás szétválasztva
- 100 g porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejet felforraljuk és a búzadarát belekeverjük. Hagyjuk, hogy megdagadjon, közben időnként megkeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy formába fektetjük. A lelógó széleket visszahajtjuk. Rákennjük a sárgabarcklekvárt.
-
Lépés 4
A fehérjét a vaníliás cukorral és a cukorral habbá verjük. A vajat a sárgáját és a citromhéjat is krémesre kikeverjük. Először a grízt, majd a tojás felveret habját is óvatosan a vajas krémhez keverjük. A masszát a formába öntjük.
-
Lépés 5
A tortát a legalsó sínen 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihűlt porcukorral megszórjuk.
Vágjunk ki különböző formákat papírból és helyezzük a tortára porcukrozás előtt. A sárgabaracklekvár helyett más ízű lekvárt is használhatunk.