Húsvéti kiflik
0 Bewertungen
- 12 - 15 perc
- 210 ºC
- 190 ºC
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8 kiflihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 8 ek Lekvár ízlés szerint
- 1 tojás a kenéshez, felverve
- 1/2 tojásfehérje felverve
- 100 g porcukor
- 100 g porcukok
- 2 ev citromleve
- 1,5 szelet főzőcsokoládé
- 60 g vaj olvasztva
Fehéz máz
Citrom máz
Csokoládé máz
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. Ha élesztős leveles tésztából készítjük, azt közvetlenül a hűtőszekrényből használjuk fel.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, és vágjuk fel 11 cm szélességű háromszögekre.
-
Lépés 3
A háromszögek közepére tegyünk egy kanál lekvárt, a széleket tojással kenjük meg.
-
Lépés 4
A háromszögeket tekerjük fel, és formázzunk belőle kifliket (croissantokat).
-
Lépés 5
A kifliket helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire, kicsit pihentessük, majd süssük meg.
-
Lépés 6
A húsvéti kifliket ízlés szerinti mázzal díszítsük.
Tipp
Használhatunk kész puncsmázat is.