húsvéti koszorú

Húsvéti koszorú

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung
  • kb. 45 perc
  • 150 °C
  • 140 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt 150 °C-ra melegítsük elő.

  2. Lépés 2

    A diótölteléket a csomagoláson leírtak szerint előkészítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát hosszában 3 azonos méretű csíkra vágjuk. A diótölteléket habzsák segítségével felvisszük a tésztacsíkokra.

  4. Lépés 4

    A tölteléket betakarjuk a tésztával, és a széleket jól összenyomkodjuk.

  5. Lépés 5

    A három csíkból fonatot készítünk és koszorút formázunk. A végeket jól összenyomjuk, végül a koszorút felvert tojással megkenjük.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Okos ötlet: ízlés szerint készülhet akár mákkal, mákos-körtés, almás-diós vagy diós-cseresznyés töltelékkel is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!