
Húsvéti nyuszi fészkek tojássalátával

Készítsd el a tojássalátával készült gyors húsvéti nyuszifészkeinket! A kreatívan elkészített kis leveles tészta fészkek gyorsan megsülnek, aztán egyszerűen megtöltjük tojássalátával, és húsvéti nyuszi stílusban díszítjük – és a húsvéti nyuszi fészkek készen állnak a húsvéti villásreggelire!
- kb. 30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók 8 nyuszi fészekhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 300 g
- 6 kemény tojás
- 80 g majonéz
- 20 g mustár
- 2 uborka apróra vágva
- 1/4 csokor metélőhagyma
- 8 szem tökmag
- frissen őrölt só és bors
- kevés olaj a kenéshez

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt felső/alsó fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és hosszában kétszer, széltében pedig háromszor elvágjuk, hogy 12 téglalapot kapjunk.
-
Lépés 3
8 tésztatéglalapot egy kivajazott muffinforma mélyedéseibe teszünk. A sütőpapírból 8 négyzetet (kb. 9 x 9 cm) vágunk, és a tésztára helyezzük, majd megszórjuk hüvelyesekkel a vakon sütéshez.
-
Lépés 4
A tésztát előmelegített sütőben a középső sínen kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 5
A maradék 4 tésztadarabból 16 nyuszi fület vágunk (hegyesre, oválisra formázzuk). Ehhez készíthetünk sablont kartonból, vagy használhatunk pogácsa kiszúrót (ø 8 cm).
-
Lépés 6
A nyuszi füleket előmelegített sütőben a középső sínen 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 7
A tojásokat feldaraboljuk, összekeverjük a majonézzel, mustárral és az uborkával és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
-
Lépés 8
A tésztafészkeket megtöltjük a tojássalátával. A metélőhagymát 2 cm-es darabokra vágjuk a díszítéshez, a szemek helyére tökmagot teszünk.
Ízlés szerint tökmag helyett fekete szezámmaggal vagy egész borssal is díszíthetjük.