Húsvéti nyuszik
Milyen aranyos húsvéti nyuszik! Pillanatok alatt elkészíthetőek Tante Fanny friss kelt tésztájából. Lépésről lépésre megmutatjuk, hogy tudod megformázni ezeket a kreatív finomságokat. Tökéletes meglepetés a kicsiknek a húsvéti villásreggelihez.
- 20-25 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 4 nyuszihoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 8 csokitojás
- 8 mazsola a szemeknek
- 1 felvert tojás a kenéshez
- 4 színes masni a nyakba
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és hosszában ketté, széltében pedig három részre vágjuk, hogy 12 négyzetet kapjunk.
-
Lépés 3
Egy-egy csokitojást teszünk 8 négyzet közepére. A maradék 4 négyzetet üresen hagyjuk.
-
Lépés 4
A négyzetek sarkait összefogjuk és golyókat formálunk mindegyik tésztából.
-
Lépés 5
Két töltött golyót szorosan egymás mellé teszünk, majd egy harmadik, nem töltött golyót ollóval kettévágunk és füleket formázunk belőlük. Megismételjük még háromszor.
-
Lépés 6
A nyuszikat megkenjük a felvert tojással és a szemek helyére mazsolát teszünk.
-
Lépés 7
A nyuszikat a sütő középső sínén 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihűlt, színes masnikat köthetünk a nyuszik nyakába.
Csokitojás helyett használhatunk nugátkrémet vagy lekvárt is.