Húsvéti nyuszis keksz
Ezek a gyors húsvéti nyuszis kekszek nemcsak nagyon aranyosak, de bármelyik húsvéti kekszes tányéron határozottan jól mutatnak. 15 percnél rövidebb idő alatt megsüthetők ezek az aranyos húsvéti nyuszik – és máris díszítheted őket. Próbáld ki most!
- 10-12 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 8 nyuszis kekszhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 1 db friss tojásfehérje
- 150-200 g porcukor szitálva
- kb. 1 tk. citromlé
- 8 db Giotto golyó
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és egy nyuszis kekszkiszúróval kiszaggatunk kb. 8 húsvéti nyuszit. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket és előmelegített sütőben a középső rácson kb. 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A tojásfehérjét rövid ideig verjük fel a kézi mixer habverőjével, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és hozzákeverjük a citromlevet, amíg a kívánt állagot el nem érjük. A mázat áttöltjük egy kisebb tálba.
-
Lépés 4
A mázba belemártjuk a kekszek tetejét. A Giotto golyót nyuszifarokként a még meg nem keményedett felületre helyezzük.
-
Lépés 5
A kekszeket fogyasztás előtt hagyjuk teljesen megszáradni.
A maradék tésztát megkenhetjük a megmaradt tojássárgájával, és sütés előtt tetszés szerint megszórhatjuk pl. kókuszreszelékkel, apróra vágott dióval vagy szeletelt mandulával. Ha marad máz, azt 3-4 napig tárolhatjuk a hűtőszekrényben egy zárható edényben.