Ijesztő ujjak
Fingerfood-ot keresel Halloween-ra? Ezek az ijesztő ujjak nem csak tökéletesen passzolnak a Halloween tematikájához, de igazán figyelemfelkeltőek is, és nagyon egyszerűen elkészíthetők.
- kb. 12 perc
- 180°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók kb. 30 ujjhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 50 g reszelt parmezán
- Őrölt pirospaprika
- 30 g tökmag
- 1 tojás a kenéshez
Friss vajas leveles tészta
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt légkeveréses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, a sütőlapra helyezzük és megkenjük tojással. A parmezánt összekeverjük a pirospaprikával és rászórjuk a tésztalapra.
-
Lépés 3
Vágjuk vízszintesen félbe a tésztát, majd kb. 1,5 cm széles csíkokat vágjunk. A tökmagot nyomjuk a tészta végeire körömként.
-
Lépés 4
Az ujjakat sütő középső sínén kb. 12 perc alatt ropogósra sütjük.
Adjunk további fűszereket a sajthoz, például zöldfűszereket, őrölt chilit vagy curry-t.