Juhsajtos – paradicsomos háromszögek
- kb. 10 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 18 háromszöghöz:
- 1 cs. Tante Fanny nyújtott teljes kiőrlésű rétes 200 g
- 400 g juhsajt kis kockákra vágva
- 150 g ricotta
- 18 g koktélparadicsom felezve
- 3 ek friss oregánó apróra vágva
- Só, bors ízlés szerint
- vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A juhsajtkockákat keverjük össze a ricottával.
-
Lépés 3
A tésztalapokat vágjuk 3 - 3 csíkra.
-
Lépés 4
A tésztacsíkok jobb alsó sarkára tegyünk 1 evőkanál tölteléket, tegyünk rá 2 fél paradicsomot, és szórjuk meg oregánóval és borssal.
-
Lépés 5
A tészta alsó felét hajtsuk a töltelékre, majd a hosszanti részt is hajtsuk rá, úgy, hogy háromszöget kapjunk. A hajtogatást addig folytassuk, amíg a tészta el nem fogy, és egy vastag háromszög alakú csomagot kapunk.
-
Lépés 6
A többi tésztacsíkot is így töltsük, és hajtogassuk, majd olvasztott vajjal kenjük meg.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 10 perc alatt süssük aranysárgára.
Fokhagymás – joghurtos öntetet kínálhatunk hozzá mártogatósnak.