Juhsajtos tortácskák paradicsommal
0 Bewertungen
- kb 20 perc
- 180° C
- 160° C
- 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 200 g juhsajt összetörve
- 1 EK méz
- 100 g tejföl
- 80 g magas zsírtartalmú (32%) tejföl
- 6 tk mogyoró darálva
- Néhány koktélparadicsom szeletelve
- Só, bors őrölve
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A juhsajtot, mézet, tejfölt és a magas zsírtartalmú tejfölt keverjük össze és ízesítsük sóval, borssal.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki és 6 egyforma négyszögre vágjuk. Utána tegyük a tésztát a tortaformákba és a túlérő szélekkel erősítsük meg.
-
Lépés 4
Minden formába tegyünk 1 tk mogyorót, 2 paradicsomszeletet és a tejföllel kikevert juhsajtot. 2 szelet paradicsommal takarjuk be. Minden tortácskát így készítsünk el.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben 180 C◦-on, kb. 20 percig sütjük.
Tipp
A mogyoró helyett használhatunk pirított fenyőmagot vagy esetleg felaprított ruccolát.