Káposztás kiflik
A káposzta igazán sokoldalú téli zöldség, ízletes, rengeteg vitamint tartalmaz és ezerféleképpen elkészíthető. Készíts belőle káposztás kifliket leveles tésztából gyorsan és egyszerűen vacsorára.
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 6 kiflihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 75 g Káposzta vékony szeletekre vágva
- 150 g krémsajt
- 75 g szalonna kockákra vágva
- 75 g Bergkäse (alpesi sajt vagy Comte) reszelve
- 1 ek. mák
- 1 tojás a kenéshez
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütésen 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A káposztát, a krémsajtot és a szalonnát összekeverjük és sóval, borssal ízesítjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és és 6 háromszögre vágjuk, majd megkenjük a felvert tojással. Ha a töltelék kicsit levet engedett, az öntsük le róla, majd 2 ek. keveréket a tészta szélesebbik végére helyezünk. Tekerjük fel a tésztát kifli formába.
-
Lépés 4
A kifliket a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha szeretjük, adhatunk egy kis őröl köménymagot is a töltelékhez.