Káposztás rétes leveles tésztából
szalonnával
0 Bewertungen
- 35-40 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 35 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 2 ek. olaj
- 100 g szalonna kockákra vágva
- 1 hagyma vékony szeletekre vágva
- 1 tk. cukor
- 1 fej káposzta (kb. 900g) gyalulva
- 2 ek. petrezselyem aprítva
- 40 g zsemlemorzsa
- 150 g tejföl
- Só és bors őrölve
- köménymag
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A szalonnát, hagymát és a cukrot kb. 10perc alatt megpároljuk. Hozzáadjuk a káposztát és időnként megkeverve megdinszteljük. Megfűszerezzük sóval, borssal és köménnyel és végül hozzáadjuk a petrezselymet is.
-
Lépés 3
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe és a tészta 2/3 részét megszórjuk zsemlemorzsával. Erre tesszük rá a káposztás tölteléket.
-
Lépés 4
A tejfölt simára keverjük, és a káposztás tölteléken eloszlatjuk. A tésztát, mint egy rétest feltekerjük.
-
Lépés 5
A rétest többször megszurkáljuk, tojással megkenjük és megszórjuk köménymaggal.
-
Lépés 6
A sütő középső sínén 35-40 perc alatt megsütjük.