Káposztás rétes szalonnával
0 Bewertungen
- kb. 35 perc
- 200 °C
- 180 °C
- 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6 főre:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 25 dkg sovány füstölt szalonna
- 60 dkg savanyú káposzta
- 1 ek kömény
- 1,25 dl erős húsleves vagy száraz fehérbor
- Só, bors ízlés szerint
- 1 dl húsleves
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A töltelékhez a szalonnát aprítsuk kockákra, és pirítsuk meg.
-
Lépés 3
A káposztát aprítsuk fel, adjuk a szalonnához, és köménnyel fűszerezzük.
-
Lépés 4
Öntsük fel a húslevessel, és 10 percig pároljuk. Sózza, borsozza, és egy szűrőben csepegtessük le.
-
Lépés 5
A tölteléket halmozzuk a réteslapokra. A réteseket tekerjük fel, és vágjuk széles szeletekre.
-
Lépés 6
A tekercseket a talpukra állítva helyezzük tepsire.
-
Lépés 7
Kenjük meg vajjal, majd 35 - 45 percig süssük. Sütés közben időnként locsoljuk meg húslevessel, vagy fehérborral.
Tipp
Használhatunk a recepthez kovászos káposztát is.