Káposztás sült kolbász leveles tésztában
- 20 - 25 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 2 db leveles tésztával bundázott kolbászhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 2 db sütni való kolbász
- 100 g savanyú káposzta
- 4 szelet szalonna
- Kevés kömény
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A kolbászokat a szalonnával tekerjük körbe, egy-egy kolbászhoz 2 szelet szalonnát használjunk fel.
-
Lépés 3
A savanyú káposztát készítsük elő, szükség esetén fűszerezzük. A leveles tésztát vágjuk félbe, a közepére halmozzuk a savanyú káposzta felét, majd erre fektessük a szalonnával körbetekert kolbászt. A tésztaszéleket tojással kenjük meg, és hajtsuk a töltelékre.
-
Lépés 4
A leeső tésztaszélekből szaggathatunk különféle formákat, amivel a tésztát díszítheti.
-
Lépés 5
A kész "csomagokat" kenjük meg tojással, köménymaggal szórjuk meg, és fektessük sütőpapírral bélelt tepsire.
-
Lépés 6
A bundázott kolbászokat előmelegített sütőben kb. 20 - 25 perc alatt süssük aranybarnára.
Kolbász helyett használhatunk a recepthez virslit is, úgy picit könnyedebb lesz az étel.