Karácsonyfa leveles tésztából
- 25 - 30 perc
- 180 °C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 karácsonyfához:
- 2 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 200 g mogyorókrém
- 1 tojás a kenéshez felverve
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az egyik tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük és az egészet megkenjük mogyorókrémmel.
-
Lépés 3
A másik tésztát is kitekerjük és pontosan ráillesztjük a tepsiben lévőre.
-
Lépés 4
Egy éles késsel a tészta közepétől mindkét oldalon átlósan levágjuk a tésztát. Az alsó végénél kivágjuk úgy, hogy egy fát formázzon.
-
Lépés 5
A fa oldalait kb. 2 cm-enként bevágjuk úgy, hogy a közepén kb. 2 cm-t meghagyunk. A tésztacsíkokat megcsavarjuk, végül az egészet tojással megkenjük.
-
Lépés 6
A megmaradt tésztából is csíkokat vágunk, megcsvarjuk és ezt is a tepsibe rendezzük. Megkenjük tojással.
-
Lépés 7
A sütő középső sínén 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt porcukorral megszórjuk.
Mogyorókrém helyett a kedvenc lekvárodat is használhatod.