Karácsonyi áfonyás torta
- 35 - 40 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 1 tortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 250 g áfonyabefőtt levével együtt
- 250 ml tej
- 20 g vaníliás pudingpor
- 2 tojás sárgája
- 2 csipet fahéj őrölve
- 1 db vaníliarúd belseje
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tegyük a tortaformába, igazítsuk a szélekhez és villával szurkáljuk meg.
-
Lépés 3
A vaníliás krémhez 200 ml tejet főzzünk fel a fahéjjal és a vaníliával.
-
Lépés 4
A maradék tejet a pudingporral és a tojások sárgájával keverjük simára, majd adjuk a forrásban lévő tejhez, és keverés mellett lassú tűzön főzzük meg, majd tegyük félre hűlni. az áfonyát keverjük hozzá, majd a masszát simítsuk a leveles tésztára.
-
Lépés 5
A leveles tészta tortát előmelegített sütőben 190 °C-on kb. 35 - 40 perc alatt süssük készre.
A maradék tésztából szaggassunk csillagokat, süssük meg és a tortát díszítsük a csillagokkal és porcukorral.