Karamellás-banános torta
1 Bewertung
- kb. 30 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 tortához (∅ 28 cm):
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 350 g puha karamell
- 250 ml tejszín
- 1,5 banán szeletelve
- csokoládéreszelék díszítésnek
- 500 g szárított hüvelyesek (lencse vagy bab) a vaksütéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tortaformát kikenjük vajjal. A tésztát a kivajazott edénybe helyezzük és a lelógó széleit visszahajtjuk. A tésztára sütőpapírt helyezünk, majd rászórjuk a hüvelyeseket a vaksütéshez.
-
Lépés 3
A tortát a sütő legalsó sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A tortát a sütőből kivesszük, leöntjük róla a hüvelyeseket és még 5-10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 4
A karamell krémet a torta alapra öntjük, majd banánszeletekkel díszítjük.
-
Lépés 5
A tejszínt habosra verjük majd bevonjuk vele a tortát. A tetejére csokireszeléket szórunk és a maradék tejszínhabbal tálaljuk.