Kávétorta cseresznyével
0 Bewertungen
Finom kávétorta cseresznyével. Kényeztető sütemény a kávészünetekre. Egyszerűen és könnyen elkészíthető. Garantált vele a siker.
- kb. 40 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 Ø 28 cm tortaformához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 125 g vaj olvasztva
- 2 tojás
- 100 g porcukor
- 200 g darált mandula
- 1 presszó kávé
- 100 g étcsokoládé durvára vágva
- 200 g cseresznye vagy meggybefőtt lecsepegtetve
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Minden hozzávalót (kivéve a cseresznyét) egy tálban összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy kerek formába fektetjük (a forma zsírozására így nincs szükség). A lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk. A mandulás masszát beletöltjük. Rászórjuk a cseresznyét is.
-
Lépés 4
A tortát a sütő legalsó sínén aranybarnára sütjük.
Tipp
A kihűlt tortát reszelt csokoládéval díszíthetjük. A cseresznye helyett más gyümölcsöt is használhatunk, például sárgabarackot, nektarint vagy szilvát.