Kecskesajtos csónakok
A kecskesajtos csónakok igazi csemege a kiadós, keleti ihletésű ételek szerelmeseinek. A fűszeres kecskesajt és az édes, aszalt sárgabarack tökéletesen harmonizál az aromás kakukkfűvel. Lédús hagymával kombinálva az eredmény egy csodálatos ízélmény, amely mind az ínyenceknek, mind a hobbifőzőknek örömet okoz.
- kb. 15-20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- 100 g créme fraîche (krémsajt)
- 3 ek. méz
- 150 g friss kecskesajt 12 szeletre vágva
- 2 ek. búzaliszt
- 2 szál kakukkfű + egy kevés a díszítéshez
- 6 aszalt sárgabarack (és/vagy füge) csíkokra vágva
- 1 kis vöröshagyma karikákra vágva
- őrölt só és bors
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és 6 téglalapra vágjuk. A tészták alsó- és felső végeit összenyomkodjuk, így formázunk csónakot.
-
Lépés 3
A krémsajtot egy evőkanál mézzel összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kecskesajtot megforgatjuk a lisztben, majd serpenyőben egy kevés kakukkfűvel megszórt olívaolajon megpirítjuk. A sajtot az aszalt gyümölccsel és a hagymakarikákkal együtt a csónakokra helyezzük.
-
Lépés 4
A csónakokat a sütő legalsó sínén 15-20 perc alatt ropogósra sütjük, majd meglocsoljuk a maradék mézzel és friss kakukkfűvel díszítjük.
Aki szereti a csípőset, sütés után szórjunk egy kevés chili paprikát a csónakokra.