Kecskesajtos labdák mézzel
- kb. 15 perc
- 190 °C
- 170 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8 golyóhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 125 g kecskesajt vagy kecskesajtlabda
- 4 ek túró
- 1-2 ek méz
- 1 ek zsemlemorzsa
- 2 ek fenyőmag
- 1 tojásfehérje a kenéshez
- 1/2 l olaj a sütéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A kecskesajtot, túrót, mézet, zsemlemorzsát és fenyőmagot keverjük össze, formázzunk belőle kis golyókat.
-
Lépés 3
A réteslapokat középen felezzük el.
-
Lépés 4
A tésztacsíkokra tegyünk a töltelékből, a tésztát hajtsuk a golyókra, és formázzuk.
-
Lépés 5
A golyókat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg vajjal, és előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 perc alatt süssük aranybarnára.
Karamellizált körtével igazán finom: 2 érett körtét vágjunk fel csíkokra, és serpenyőben 4 evőkanál karamellizált cukorban rövid ideig futtassuk. A serpenyő a karamellizáláskor ne legyen túl forró, mert a cukor megég. Dekorációként használjunk diógerezdet, vagy fenyőmagot.