Kecskesajtos pizza
törökmogyoróval és mézzel
0 Bewertungen
Pizza ínyenceknek tönkölyös pizzatésztából. Kecskesajttal, törökmogyoróval és mézzel igazi gourmet fogás, mindenképpen próbáld ki!
- 15-20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 5 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- 125 g créme fraîche (krémsajt)
- 30 g lilahagyma meghámozva, félbevágva, csíkokra vágva
- 140 g kecskesajt vékony szeletekre vágva
- 25 g törökmogyoró durvára törve
- 1-2 ek. méz
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és a széleket 1-1 cm-es csíkban visszahajtjuk és jól lenyomkodjuk.
-
Lépés 3
A tésztára krémsajtot kenünk.
-
Lépés 4
A tésztát egyenletesen megszórjuk lilahagymával, kecskesajttal és dióval.
-
Lépés 5
A pizzát az előmelegített sütőben az alsó sínen kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
-
Lépés 6
Tálalás előtt meglocsoljuk mézzel.
Tipp
Ízlés szerint más dióféléket és sajtokat is használhatunk.