Kelkáposztával-baconnel töltött pizzagolyók
- kb. 20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 80 g bacon kis kockákra vágva
- 100 g kelkáposzta apróra vágva
- 1 fej lilahagyma aprítva
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- Só és bors őrölve
- 1-2 tk. kömény őrölve
- Nagyszemű tengeri só a díszítéshez
- Fekete szezámmag a díszítéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A bacont, a kelkáposztát, lilahagymát, fokhagymát és a tojást jól összekeverjük. Sóval, borssal és köménnyel ízlés szerint fűszerezzük.
-
Lépés 3
A tésztát a hosszabik oldal mentén 4, a rövidebb oldal mentén pedig 3 részre vágjuk, így 12 darab négyszöget kapunk. Mindegyik tészta közepére 1-2 tk. kelkáposztás tölteléket teszünk. A tészta sarkait középen összefogjuk és golyókat formázunk belőle.
-
Lépés 4
A pizzagolyókat, egymástól 2-3 cm távolságra, egy tepsibe helyezzük és felválta megszórjuk őket a fekete szezámmaggal, vagy a nagyszemű sóval.
-
Lépés 5
A sütő középső sínén kb. 20 perc alatt megsütjük.
Kínáljunk hozzá friss salátát. Keverjünk össze friss zöld saláta leveleket és csorgassunk rá olívaolajat, balzsamecetet.