kelt tészta nyári gyümölcsökkel

Kelt tészta nyári gyümölcsökkel

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Ezt a receptet idén nyáron feltétlenül ki kell próbálnod: Kelt tészta nyári gyümölcsökkel egyenesen a grillről! Az édes csonthéjas gyümölcsök, a színes bogyós gyümölcsök és a vajas kelt tészta kombinációja ezt a finom édességet a nyári grillparti tökéletes desszertjévé varázsolja.

  • kb. 40-45 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 1 kelt tésztához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
  • 250 g túró
  • 125 g tejföl
  • 1/2 cs. vaníliás pudingpor
  • 50 g cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 250 g csonthéjas gyümölcs (pl. őszibarack, sárgabarack, nektarin) kimagozva és szeletekre vágva
  • 250 g bogyós gyümölcs (málna, ribizli, szeder vagy áfonya)
  • 4-5 kakukkfű ágacska

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A grillsütőt az utasítások szerint előkészítjük. A grillsütő fedelét lezárjuk és 180 °C-ra melegítjük. A tésztát közvetlenül a hűtőből dolgozzuk fel.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a papír nélkül ráhelyezzük a grilltálcára vagy a sütőformába rakjuk (kb. 30 x 20 cm). A kiálló tésztával megerősítjük a széleket.

  3. Lépés 3

    Összekeverjük a túrót, a tejfölt, a pudingport, a cukrot és a tojássárgáját, majd ráöntjük a tésztára a tálban. A tetejére csonthéjas gyümölcsöket és bogyós gyümölcsöket teszünk.

  4. Lépés 4

    A tésztát közvetett hő mellett a grillsütő rácsára helyezzük és csukott fedővel kb. 40-45 percig sütjük.

  5. Lépés 5

    Kakukkfűvel díszítjük és még melegen tálaljuk.

Tipp

Elkészítés előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C-on (alsó/felső sütéses) vagy 160 °C-on (hőlégkeveréses).

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!