Kenyérlángos-négyes
színes feltéttel
0 Bewertungen
- kb. 20 perc
- 220° C
- 200° C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 szelethez:
Alaprecept:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 125 g magas zsírtartamú tejföl
- Só és bors őrölve
Kenyérlángos szőlővel és dióval :
- Kevés dió felezve
- 350 g szőlő magozva, félbevágva
- méz ízlés szerint
Kenyérlángos pestoval és sonkával:
- 2 ek mogyoró durvára darálva
- 4 ek pesto tetszés szerint ( esetleg tejöllel elkeverve)
- 8 szelet sonka
- 3 db paradicsom kis kockára vágva
- parmezánsajt díszítéshez
Kenyérlángos sütőtökkel és mozarellasajttal:
- 200 g hokkaidó- tök kicsi kockára vágva
- 1/2 db újhagyma karikára vágva
- 1 cs. mozarella szeletekre vágva
- 8 szelet sonka
Kenyérlángos paradicsommal és olívával:
- 3 db paradicsom kis kockára vágva
- 30 db zöld olíva magozva
- Kevés oregano vagy majoranna aprítva
- Kevés ruccola díszítéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, a sütőlapra helyezzük és négy egyenlő részre vágjuk. A tészta széleit felhajtjuk és 2 cm-ként megnyomjuk.
-
Lépés 3
Tejföllel megkenjük és a kiválasztott receptnek megfelelően a hozzávalókat ráhelyezzük. Megszórjuk sóval és borssal ( kivétel a szölős variáció ) és 220° C -on az alsó sínen kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Annak megfelelően, hogy mi van otthon, lehet pikáns zöldségekkel vagy akár édes gyümölcsökkel készíteni. Az alapot is kenhetjük tejföl helyett paradicsomszósszal,de sajttal is sokféle képen variálható.