Kiadós muffinok
A muffinokat nem kell mindig édesen elkészíteni. A “mindent bele” elv alapján nagyon finom és kiadós muffinokat készíthetünk, amit könnyen magunkkal vihetünk az uzsonnásdobozainkban, kirándulásra vagy a munkahelyre, ha megéheznénk két étkezés között.
- kb. 25 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 12 muffinhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 250 g tejföl
- 4 tojás
- 1/2 csokor petrezselyem
- 100 g szalonna kockázva
- 100 g borsó
- 12 koktélparadicsom félbe vágva
- kevés olaj a kenéshez
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A muffinformákat megkenjük olívaolajjal.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és 12 egyforma négyzetre vágjuk. A tésztákat a muffinformákba tesszük.
-
Lépés 4
A tejfölt, a tojást és a petrezselymet összekeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. A kockára vágott szalonnát és a borsót a tésztákra szórjuk, majd ráöntjük a tejfölös szószt. A muffinok tetejére 2 fél koktélparadicsomot teszünk.
-
Lépés 5
A muffinokat a sütő legalsó sínén kb. 25 perc alatt megsütjük.
Sütés előtt szórhatunk egy kevés sajtot a muffinokra.