Bao Buns Hoisin

Kínai Bao Buns Hoisin szósszal

pizzatésztából
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

A kínai bao buns, vagyis a gőzgombóc vagy a knédli ázsiai rokona. Elkészítésük hasonló, csak formájukban különböznek.

Hozzávalók kb. 12 darabhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 100 g darált sertéshús
  • 1 kis sárga paprika vékony csíkokra vágva
  • 1 kis sárgarépa hámozva és vékony csíkokra vágva
  • 1 újhagyma vékony karirkákra vágva
  • 50 g hoisin szósz
  • + kevés hoisin szósz a kenéshez
  • 1 ek. szezámmag a szóráshoz
  • őrölt só és bors
A kínai bao buns, vagyis a gőzgombóc, a knédli ázsiai rokona. Elkészítésük hasonló, csak formájukban különböznek.

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A darált húst a paprikával, a sárgarépával, az újhagymával és a hoisin szósszal jól összekeverjük és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 12 egyforma négyzetre vágjuk.

  4. Lépés 4

    Mindegyik négyzet közepére egy evőkanál tölteléket teszünk, majd a négyzetek sarkait összefogjuk és golyót formálunk.

  5. Lépés 5

    A golyókat kenjük meg hoisin mártással és szórjuk meg szezámmaggal.

  6. Lépés 6

    A bao buns-okat a sütő középső sínén körülbelül 12-15 percig aranybarnára sütjük

Tipp

Hoisin szósz helyett használhatunk fokhagymás teriyaki vagy édes-savanyú mártást is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!