Kínai Bao Buns Hoisin szósszal
A kínai bao buns, vagyis a gőzgombóc vagy a knédli ázsiai rokona. Elkészítésük hasonló, csak formájukban különböznek.
Hozzávalók kb. 12 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 100 g darált sertéshús
- 1 kis sárga paprika vékony csíkokra vágva
- 1 kis sárgarépa hámozva és vékony csíkokra vágva
- 1 újhagyma vékony karirkákra vágva
- 50 g hoisin szósz
- + kevés hoisin szósz a kenéshez
- 1 ek. szezámmag a szóráshoz
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A darált húst a paprikával, a sárgarépával, az újhagymával és a hoisin szósszal jól összekeverjük és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 12 egyforma négyzetre vágjuk.
-
Lépés 4
Mindegyik négyzet közepére egy evőkanál tölteléket teszünk, majd a négyzetek sarkait összefogjuk és golyót formálunk.
-
Lépés 5
A golyókat kenjük meg hoisin mártással és szórjuk meg szezámmaggal.
-
Lépés 6
A bao buns-okat a sütő középső sínén körülbelül 12-15 percig aranybarnára sütjük
Hoisin szósz helyett használhatunk fokhagymás teriyaki vagy édes-savanyú mártást is.