Klasszikus diós rudak
0 Bewertungen
- kb. 30 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 70 g őrölt dió (vagy mandula, mogyoró)
- 50 g cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 tojás
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A diót a cukorral, vaníliás cukorral és tojásfehérjével simára keverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és eloszlatjuk rajta a tölteléket.
-
Lépés 4
A tészta hossza mentén összehajtjuk és egy tésztavágóval csíkokra vágjuk.
-
Lépés 5
Mindegyik csíkot megtekerjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük.
-
Lépés 6
A sütőbe téve kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.