Klasszikus sajttorta
Egyszerű sajttorta receptet keresel? Egyik kedvenc klasszikusunkat hoztuk el Neked, és tésztánkkal igazán gyorsan készítheted el.
- kb. 50 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 sajttortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 500 g alacsony zsírtartalmú túró
- 250 g créme fraîche (krémsajt)
- 1 cs. vaníliapudingpor
- 1 citrom héja reszelve
- 6 tojás (szétválasztva)
- 180 g cukor
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Összekeverjük a túrót, a krémsajtot, a pudingport a citrom reszelt héjával és a tojássárgájával. A tojásfehérjéket külön cukorral és egy csipet sóval habosra keverjük. A két masszát óvatosan egymáshoz keverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy kerek sütőformába (Ø 24-26 cm) tesszük és a lelógó részeket a szélére visszahajtjuk. A tészta alját villával néhányszor megszurkáljuk, majd beleöntjük a túrós keveréket.
-
Lépés 4
A sajttortát a sütő legalsó sínén kb. 50 perc alatt megsütjük. Ha a torta teteje hamar elkezd barnulni, a sütési idő felénél sütőpapírral vagy alufóliával fedjük le.
A mazsola szerelmesei keverjenek egy marék mazsolát a túrós töltelékbe!