Kókuszos almás batyu

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb 12 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 18 darabhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 1 dl tej
  • Kókuszreszelék ízlés szerint
  • 50 g puha mazsola
  • 4 nagyobb alma hámozva, reszelve
  • 100 g cukor
  • 80 g dió darálva
  • 1 db citrom héja reszelve
  • 50 g vaj (margarin)
  • fahéjas porcukor a szóráshoz
  • 1-2 szál citromfű

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A kókuszreszeléket 10-15 percre áztassuk be langyos tejbe.

  3. Lépés 3

    A mazsolát forró vízzel öblítsük le, csepegtessük le, és itassuk le róla a vizet.

  4. Lépés 4

    A cukrot, darált diót, reszelt citromhéjat, mazsolát és a jól kinyomkodott kókuszt keverjük össze, majd adjuk hozzá a reszelt almát is.

  5. Lépés 5

    A Tante Fanny friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, kenjük meg a felolvasztott, langyos vajjal/margarinnal.

  6. Lépés 6

    A tésztát hosszanti irányban vágjuk 3 csíkra, keresztben pedig 6 csíkra, így összesen 18 téglalapot kapunk.

  7. Lépés 7

    A tölteléket halmozzuk a tészták közepére, a sarkakat nedvesítsük be, és hajtsuk fel középre. Kicsit nyomkodjuk össze, hogy sütéskor ne nyíljon fel.

  8. Lépés 8

    A megtöltött tésztát, a sütőpapírral együtt helyezzük a tepsibe, majd 220 °C-os sütőben a középső sínen kb. 12 perc alatt süssük aranysárgára.

  9. Lépés 9

    A batyukat a tepsiben hagyjuk kihűlni. Tálaláskor tetejüket szórjuk meg fahéjas porcukorral (vagy fahéjjal elkevert, felforrósított mézzel).

Tipp

A fahéjas porcukor helyett a batyuk tetejére tehetünk fahéjjal elkevert, felforrósított mézet is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!