Kókuszos almás batyu
- kb 12 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 18 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 dl tej
- Kókuszreszelék ízlés szerint
- 50 g puha mazsola
- 4 nagyobb alma hámozva, reszelve
- 100 g cukor
- 80 g dió darálva
- 1 db citrom héja reszelve
- 50 g vaj (margarin)
- fahéjas porcukor a szóráshoz
- 1-2 szál citromfű
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A kókuszreszeléket 10-15 percre áztassuk be langyos tejbe.
-
Lépés 3
A mazsolát forró vízzel öblítsük le, csepegtessük le, és itassuk le róla a vizet.
-
Lépés 4
A cukrot, darált diót, reszelt citromhéjat, mazsolát és a jól kinyomkodott kókuszt keverjük össze, majd adjuk hozzá a reszelt almát is.
-
Lépés 5
A Tante Fanny friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, kenjük meg a felolvasztott, langyos vajjal/margarinnal.
-
Lépés 6
A tésztát hosszanti irányban vágjuk 3 csíkra, keresztben pedig 6 csíkra, így összesen 18 téglalapot kapunk.
-
Lépés 7
A tölteléket halmozzuk a tészták közepére, a sarkakat nedvesítsük be, és hajtsuk fel középre. Kicsit nyomkodjuk össze, hogy sütéskor ne nyíljon fel.
-
Lépés 8
A megtöltött tésztát, a sütőpapírral együtt helyezzük a tepsibe, majd 220 °C-os sütőben a középső sínen kb. 12 perc alatt süssük aranysárgára.
-
Lépés 9
A batyukat a tepsiben hagyjuk kihűlni. Tálaláskor tetejüket szórjuk meg fahéjas porcukorral (vagy fahéjjal elkevert, felforrósított mézzel).
A fahéjas porcukor helyett a batyuk tetejére tehetünk fahéjjal elkevert, felforrósított mézet is!