Kolbászos falatkák tormával
0 Bewertungen
- 18-20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- 13 dkg lángolt kolbász bőréből kibontva, apróra morzsolva
- 1 kis csokor petrezselyem aprítva
- 3 tojás keményre főzve, nagy lyukú reszelőn lereszelve
- 1 egész tojás
- 1,5 ek. ecetes torma
- só
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a hűtőből kivéve előkészítjük.
-
Lépés 2
A kolbászt, a petrezselymet, a reszelt főtt tojást, a tormát és az egész tojást jól összedolgozzuk. Ízlés szerint sózzuk.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt hosszában kitekerjük. Az alsó felét a kolbászos masszával megkenjük. Szorosan feltekerjük és kb. 2,5-3 cm-es szeletekre vágjuk. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük.
-
Lépés 4
A sütő legalsó sínén kb. 18-20 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Okos ötlet: A falatkákhoz kínáljuk mustárt mártogatósként.