Kolbászos snack
leveles tésztából
0 Bewertungen
- 15 - 20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 3 - 4 kolbászhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 3 - 4 kolbász
- 1 tojás a kenéshez felverve
- Mustár, reszelt torma, savanyúság a tálaláshoz
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220 fokra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a szélesebb oldalán 3 vagy 4 vágással egyforma nagyságú téglalapokat vágunk.
-
Lépés 3
A kolbászokat egy-egy téglalapba helyezve feltekerjük majd 2 – 3 cm széles szeleteket vágunk és tojással megkenjük.
-
Lépés 4
A sütő középső sínén 15 – 20 perc alatt megsütjük.
-
Lépés 5
Mustárral, tormával vagy savanyúsággal tálaljuk.
Tipp
Okos ötlet: A kolbász helyett frankfurti virslit, lecsókolbászt vagy debrecenit is használhatunk.