körtés galette morzsával

Körtés galette

morzsával
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 45 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 25 perc (+30 perc)

Hozzávalók:

A töltelékhez:

  • 80 g vaj
  • 1 kg körte kimagozva, kockákra vágva
  • 1 ek. citrom héja reszelve
  • 80 g cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor

A morzsához:

  • 45 g liszt
  • 25 g barna cukor
  • 25 g cukor
  • kevés őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt só
  • 50 g vaj kockákra vágva

A kenéshez:

  • 1 felvert tojás a kenéshez
  • kevés nádcukor

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt felső/alsó fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A töltelékhez a vajat felolvasztjuk egy széles serpenyőben és megpirítjuk benne a körtét. Hozzáadjuk a citromhéjat, a cukrot, a vaníliás cukrot és összekeverjük. Közepes lángon addig pároljuk, míg a körte megpuhul.

  3. Lépés 3

    A morzsához egy aprítógépben összekeverjük a lisztet, a barna cukrot, a fahéjat, egy csipet sót és a kockázott hideg vajat, vagy akár a kezünkkel is összemorzsolhatjuk.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és majd megkenjük úgy a töltelékkel, hogy a szélétől kb. 4 cm-t szabadon hagyunk. A töltelékre morzsoljuk a morzsát.

  5. Lépés 5

    A tészta szélét visszahajtjuk a töltelékre, megkenjük a felvert tojással és megszórjuk a nádcukorral.

  6. Lépés 6

    A galettet 30 percig a hűtőben pihentetjük.

  7. Lépés 7

    A sütőben a középső sínen kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!