Körtés-mandulás táskák
- kb. 20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 4 érett körte hámozva, kockára vágva
- 100 ml fehérbor
- 60 g méz
- 1/4 tk. sáfrány
- 100 g darált mandula
- 1 tojás a kenéshez
- kevés mandulaforgács a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és hosszában kétszer, széltében pedig négyszer vágjuk el úgy, hogy 15 egyforma négyzetet kapjunk.
-
Lépés 3
A fehérbort, a mézet és a sáfrányt körülbelül 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a körtét és a darált mandulát. Vegyük le az edényt a tűzhelyről, majd hagyjuk kihűlni. A felesleges folyadékot öntsük le a tetejéről.
-
Lépés 4
A négyzetek közepére egy evőkanálnyi tölteléket teszünk, és kissé elsimítjuk. Két ellentétes tésztasarkot a tésztára hajtunk és egymáshoz nyomjuk őket.
-
Lépés 5
A táskákat tojással megkenjük és mandulaforgáccsal megkenjük.
-
Lépés 6
A táskákat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Igaz, különleges ízélményt nyújt, de ha nincs otthon sáfrány, semmi gond, nyugodtan elhagyható.