Kosárka ratatouille töltelékkel
0 Bewertungen
- 10 + 35 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4-6 kosárkához:
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- 1 db kis cukkini felkockázva
- 1 db kis padlizsán felkockázva
- 1 db piros paprika felkockázva
- 1 db sárga paprika felkockázva
- 1/2 fej hagyma felkockázva
- 3 tojás
- 500 g paradicsompüré ill. paradicsomszósz
- 1 ek. kakukkfű aprítva
- Só és bors
- Kevés olaj
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat, a zöldséget pirítsuk meg és tegyük félre hűlni.
-
Lépés 3
A sütőformákat kenjük ki olajjal és béleljük ki a linzertésztával. A kilógó tésztaszéleket vágjuk le.
-
Lépés 4
A paradicsomszószt a tojásokkal keverjük simára, fűszerezzük, végül adjuk hozzá a kakukkfüvet.
-
Lépés 5
A tésztát kevés szósszal kenjük meg, halmozzuk rá a zöldségeket, majd a maradék paradicsomszószt öntsük a zöldségekre.
-
Lépés 6
A kosárkákat először süssük 10 percig a sütő alján, majd középső sínen kb. 35 perc alatt süssük készre.
Tipp
A padlizsán és cukkini héja is ehető és finom, nem szükséges meghámozni.