Kosárka ratatouille töltelékkel

Kosárka ratatouille töltelékkel

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 10 + 35 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók  4-6 kosárkához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • 1 db kis cukkini felkockázva
  • 1 db kis padlizsán felkockázva
  • 1 db piros paprika felkockázva
  • 1 db sárga paprika felkockázva
  • 1/2 fej hagyma felkockázva
  • 3 tojás
  • 500 g paradicsompüré ill. paradicsomszósz
  • 1 ek. kakukkfű aprítva
  • Só és bors
  • Kevés olaj

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat, a zöldséget pirítsuk meg és tegyük félre hűlni.

  3. Lépés 3

    A sütőformákat kenjük ki olajjal és béleljük ki a linzertésztával. A kilógó tésztaszéleket vágjuk le.

  4. Lépés 4

    A paradicsomszószt a tojásokkal keverjük simára, fűszerezzük, végül adjuk hozzá a kakukkfüvet.

  5. Lépés 5

    A tésztát kevés szósszal kenjük meg, halmozzuk rá a zöldségeket, majd a maradék paradicsomszószt öntsük a zöldségekre.

  6. Lépés 6

    A kosárkákat először süssük 10 percig a sütő alján, majd középső sínen kb. 35 perc alatt süssük készre.

Tipp

A padlizsán és cukkini héja is ehető és finom, nem szükséges meghámozni.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!