Krémes
- 2 x 15 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 40 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 tepsihez:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 6,5 + 2 dl víz
- 15 dkg kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 10 dkg porcukor
- 6 tojás fehérje
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, villával szurkáljuk meg, és kb. 15 perc alatt süssük aranysárgára.
-
Lépés 3
A második tésztalapot is tekerjük ki, vágjuk fel egyforma nagyságú négyszögekre, majd ezeket is szurkáljuk meg villával, és kb. 15 perc alatt süssük meg.
-
Lépés 4
A 6,5 dl vízből, 15 dkg kristálycukorból és 1 cs. vaníliás cukorból főzzünk szirupot.
-
Lépés 5
A három csomag vaníliás pudingport 2 dl hideg vízzel keverjük simára, majd állandó keverés közben öntsük a sziruphoz és rövid ideig főzzük, majd vegyük le a tűzről.
-
Lépés 6
A 6 tojás fehérjét 10 dkg porcukorral és 1 cs. vaníliás cukorral verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük a forró pudingos krémhez.
-
Lépés 7
A forró krémet egyenletes vastagságban kenjük a tészta felületére, majd a tetejére helyezzük a másik (darabolt) tésztalapot.
-
Lépés 8
Porcukorral meghintve tálaljuk!
Díszítsük a tányért friss málnával vagy eperrel.