Krémes eperrel
Isteni krémes, eperszeletekkel és epres krémmel, ropogós leveles tészta között. Kihagyhatatlan szezonális finomság. Könnyű elkészíteni és a siker garantált.
Hozzávalók 12 szelet krémeshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 7 lap zselatin
- 600 g eper
- 80 g porcukor
- 250 g tejföl
- 250 ml habtejszín
- 1 citrom facsart leve
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütésen 200°C-ra előmlegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük és egy villával megszurkáljuk. A tészta felét 12 egyforma nagyságú négyzetre vágjuk.
-
Lépés 3
A sütő középső sínén kb. 25 perc alatt megsütjük.
-
Lépés 4
A krémhez a zseletinokat vízbe beáztatjuk. 150 g epret vékony szeletekre vágunk. A maradék epret összekeverjük a porcukorral, pürésítjük és hozzáadjuk a tejfölt is.
-
Lépés 5
A citromlevet felmelegítjük, a zselatint kinyomkodjuk és felolvasztjuk. A zselatint belekeverjük az eperpürébe és hozzáadjuk a habtejszínt is.
-
Lépés 6
A egészben maradt tésztát egy magasfalú tálba tesszük, (szükség esetén a tésztából vágjunk le). A krém felét kenjük a tésztára és kb. 20 percre tegyük hűtőbe. Ezután helyezzük rá az eper szeleteket és végül kenjük meg a krém másik felével is.
-
Lépés 7
A felszeletelt tésztákat tegyük a krém tetejére és legalább 4 órára helyezzük az egészet hűtőbe.
-
Lépés 8
Vegyük ki a tálból és szórjuk meg porcukorral.
Eper helyett más kedvelt bogyós gyümölcsöt is használhatunk.