Krémes leveles tészta
- kb. 10 - 15 perc
- 200° C
- 180° C
- kb. 15 perc
Hozzávalók egy tepsihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 500 g mascarpone
- 200 g tejszín
- 2 ek. cukor
- 1 vaníliarúd kikaparva
- 370 g málna
- némi porcukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200 fokra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát kitekerjük és a sütőpapírral együtt egy tepsibe helyezzük, majd a szélét kb. 1 centire felhajtjuk. Egy villával megszurkáljuk, kihagyva a széleket.
-
Lépés 3
A sütő középső sínén 10 – 15 perc alatt megsütjük és hűlni hagyjuk.
-
Lépés 4
A tejszínt a vaníliával és cukorral lazán felverjük és a mascarpone-val jól összekeverjük. A krémmel egyenletesen megkenjük a tésztát a szélekig és a málnákat ráhelyezzük.
-
Lépés 5
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Okos ötlet: Ez a desszert különösen ízletes, ha a málna egy részét vaníliás cukorral pürésítjük és azzal együtt tálaljuk. A málnát más bogyós gyümölccsel is helyettesíthetjük, mint például eperrel, áfonyával vagy fekete áfonyával.