Különleges Quiche
- kb. 55 perc
- 190° C
- 170° C
- kb. 35 perc
Hozzávalók:
- 2 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 3 ek. olaj
- 100 g szalonna csíkokra vágva
- 1 hagyma meghámozva, megfelezve, felszeletelve
- 3 répa meghámozva, apró kockákra vágva
- 1 petrezselyemgyökér meghámozva, apró kockákra vágva
- 100 g kúszó bab megtisztítva, kicsikre vágva
- 1 konzerv (480g) bab
- 125 g joghurt
- Só és bors összekeverve
- egy kis kömény
- 1 tojás a kenéshez felverve
- 1 ek. vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190 fokra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Egy serpenyőben olajat hevítünk. A szalonnát, a hagymát, a répát és a petrezselymet kb. 4 perc alatt lassan megpirítjuk. A főzés vége felé 1 – 2 ek. vízzel megöntözzük. A megmaradt hozzávalókat a zöldséggel összekeverjük. Sóval, borssal és köménnyel fűszerezzük.
-
Lépés 3
A tésztát kitekerjük, a sütőpapírt lehúzzuk róla és a tésztát a kivajazott formába fektetjük (a sütőpapírral együtt is belehelyezhetjük, ekkor a vajazás elmarad). A zöldségeket középre halmozzuk, úgy hogy a szélén kb. 1 cm szabadon maradjon.
-
Lépés 4
A második tésztát is kitekerjük, és egy mintát szaggatunk bele. Ezt a tésztát középre, a töltelékre helyezzük, és a sütőpapírt eltávolítjuk. A fedőtésztát a töltelék és a forma széle közötti résekben megnyomkodjuk és a kilógó tésztaszéleket felhengergetjük. A kinyomott tésztaformákat is ráhelyezzük.
-
Lépés 5
Tojással bekenjük és kb. 55 perc alatt a legalsó sínen készre sütjük.
Okos ötlet: A tölteléket maradék sonkából és más szezonális zöldségből (pl. cukkini, csicsóka, borsó) is el tudjuk készíteni.