Lasagne leveles tésztából
Imádjuk a lasagne-t! És természetesen szeretjük a leveles tésztát is. A lasagne stílusban készült leveles tészta batyuk a legjobb kombináció a két kedvenc vegyítésére: klasszikus darált hússal, parmezánnal és besamel mártással készült leveles tészta batyuk a maximális ízélményért.
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 50 perc
Hozzávalók 6 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 300 g sertés-marha darált hús vegyesen
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 300 g paradicsompüré
- 20 g vaj
- 20 g búzaliszt
- 200 ml tej
- 50 g parmezán
- 1 felvert tojás a kenéshez
- 1 tk oregánó
- őrölt só és bors
- őrölt szerecsendió
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A bolognaihoz 3 evőkanál olívaolajon megpirítjuk a darálthúst, a fokhagymát és hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és 20 perc alatt puhára pároljuk. Sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük.
-
Lépés 2
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 3
A besamel mártáshoz a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a lisztet. Hozzáadjuk a tejet és összeforgatjuk. Sóval, borssal és őrölt szerecsendióval ízlés szerint fűszerezzük.
-
Lépés 4
A tésztákat a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. 1-1 vékony csíkot levágunk (kb. 4 cm széles) és 6-6 szivecskét szaggatunk ki. A maradék tésztákat 6-6 téglalapra vágjuk.
-
Lépés 5
A bolognai szószt és a besamel mártást az egyik 6 téglalapon egyenletesen eloszlatjuk úgy, hogy körbe kb. 1 cm széles szegélyt kihagyunk, majd megszórjuk parmezánnal. A széleke megkenjük a felvert tojással.
-
Lépés 6
A másik 6 téglalapot ráhelyezzük a töltelékes tésztákra, és villával jól lenyomkodjuk a széleket. A batyukat a maradék tojással megkenjük, a szivecskékkel díszítjük, majd megszórjuk a maradék parmezánnal és oregánóval.
-
Lépés 7
A lasagne-s batyukat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Vegetáriánus verzióban a darált hús helyett öntsünk 250 ml forrásban lévő vizet 100 g szójakockára.