lasagne leveles tésztából

Lasagne leveles tésztából

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Imádjuk a lasagne-t! És természetesen szeretjük a leveles tésztát is. A lasagne stílusban készült leveles tészta batyuk a legjobb kombináció a két kedvenc vegyítésére: klasszikus darált hússal, parmezánnal és besamel mártással készült leveles tészta batyuk a maximális ízélményért.

  • kb. 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 50 perc

Hozzávalók 6 db-hoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
  • 300 g sertés-marha darált hús vegyesen
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 300 g paradicsompüré
  • 20 g vaj
  • 20 g búzaliszt
  • 200 ml tej
  • 50 g parmezán
  • 1 felvert tojás a kenéshez
  • 1 tk oregánó
  • őrölt só és bors
  • őrölt szerecsendió
  • kevés olaj a sütéshez
Imádjuk a lasagne-t! És természetesen szeretjük a leveles tésztát is. A lasagne stílusban készült leveles tészta batyuk a legjobb kombináció a két kedvenc vegyítésére: klasszikus darált hússal, parmezánnal és besamel mártással készült leveles tészta batyuk a maximális ízélményért.

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A bolognaihoz 3 evőkanál olívaolajon megpirítjuk a darálthúst, a fokhagymát és hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és 20 perc alatt puhára pároljuk. Sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük.

  2. Lépés 2

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  3. Lépés 3

    A besamel mártáshoz a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a lisztet. Hozzáadjuk a tejet és összeforgatjuk. Sóval, borssal és őrölt szerecsendióval ízlés szerint fűszerezzük.

  4. Lépés 4

    A tésztákat a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. 1-1 vékony csíkot levágunk (kb. 4 cm széles) és 6-6 szivecskét szaggatunk ki. A maradék tésztákat 6-6 téglalapra vágjuk.

  5. Lépés 5

    A bolognai szószt és a besamel mártást az egyik 6 téglalapon egyenletesen eloszlatjuk úgy, hogy körbe kb. 1 cm széles szegélyt kihagyunk, majd megszórjuk parmezánnal. A széleke megkenjük a felvert tojással.

  6. Lépés 6

    A másik 6 téglalapot ráhelyezzük a töltelékes tésztákra, és villával jól lenyomkodjuk a széleket. A batyukat a maradék tojással megkenjük, a szivecskékkel díszítjük, majd megszórjuk a maradék parmezánnal és oregánóval.

  7. Lépés 7

    A lasagne-s batyukat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Vegetáriánus verzióban a darált hús helyett öntsünk 250 ml forrásban lévő vizet 100 g szójakockára.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!