Lazacos csigák
0 Bewertungen
- kb. 12 - 15 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 8-10 szelethez:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 400 g lazac
- 250 g friss sajt
- 2 ek petrezselyem aprítva
- vaj a kenéshez
- Só és bors
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A töltelékhez a friss sajtot a petrezselyemmel keverjük össze, sóval és borssal fűszerezzük.
-
Lépés 3
A réteslapokat kettesével fektessük egymásra, a két lap közé kenjünk olvasztott vajat, majd a lazacszeleteket fektessük a tésztára úgy, hogy a tésztaszéleket szabadon hagyjuk, végül a petrezselymes friss sajttal vékonyan kenjük meg.
-
Lépés 4
A tésztát tekerjük fel és vágjuk kb. 2 - 3 cm széles szeletekre. Vajjal kenjük meg és kb. 12 - 15 perc alatt süssük aranysárgára.
Tipp
Készítsünk hozzá petrezselymes vagy kapros tejfölös mártogatóst, és azzal együtt tálaljuk.