Lazacos – mángoldos szeletek fenyőmaggal
0 Bewertungen
- 10 +15 perc
- 200 °C + 180 °C
- 180 °C + 160 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 500 g friss lazac filézve
- 1 citrom leve
- 400 g mángold blansírozott
- 2 fej hagyma finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- Só, bors, szerecsendió ízlés szerint
- 1 késhegynyi cayenne-i bors
- 1 ek fenyőmag aprítva, frissen pirítva
- 1 tojás a kenéshez
- 125 g krémtejszín
- 3 tojás sárgája
- Só, bors ízlés szerint
Öntethez:
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát forró olajon pároljuk üvegesre, adjuk hozzá a fokhagymát, sót, borsot, szerecsendiót, cayenne-i borsot és a fenyőmagot, keverjük össze, és hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A lazacot vágjuk 1 cm vastag szeletekre, sóval, borssal és citromlével ízesítsük.
-
Lépés 4
A leveles tésztát sütőpapírral együtt közvetlenül a tepsire tekerjük ki, mangolddal és lazaccal rakjuk meg.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben alsó sínen, 200 °C-on kb 10 percig süssük, majd az öntettel locsoljuk meg.
-
Lépés 6
180 °C-on 10-15 perc alatt süssük készre. Rövid ideig hagyjuk pihenni, majd szeleteljük.
Tipp
Ha nincs mángoldunk, akkor spenóttal is elkészíthetjük a receptet!